Topnieuws: Schimmelsporen doden bloedworm en spoelworm.

Topnieuws: Schimmelsporen doden bloedworm en spoelworm.

Tekening: Parasitaire worm gevangen in vleesetende schimmelsporen.

Een Spaans onderzoek toont aan dat het dagelijks voeren van commercieel verkrijgbare brok met toevoeging van schimmelsporen effectief is tegen bloed- en spoelworm. De schimmelsporen van Duddingtonia flagrans en Mucor circinelloides gaan met de mest mee op het weiland. Vervolgens eten de schimmels de larven van bloedworm en spoelworm. Tot 28 weken (!) na ontworming met ivermectine waren geen wormeitjes in de mest aanwezig. Terwijl in de controlegroep na ontworming met ivermectine de eerste wormeitjes vanaf acht weken terugkeerden. Het risico op herinfectie van het weiland gaat met het voeren van schimmelsporen ook een flink stuk omlaag.

Lees meer in het research rapport.

Het artikel in Thehorse.com.

Mesttest.com geeft basis- en gevorderden Mestonderzoekcursus voor alle diersoorten, veelal paarden, schapen, geiten, alpaca’s, honden en katten. Meer informatie, cursusdata en aanmelding over onze cursussen lees je hier.

FECtest.com is onze webshop waar je microscopen en pakketten voor mestonderzoek kunt kopen.

Wil je op de hoogte blijven over endoparasieten en mestonderzoek, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Twitter.