Laboratoriumcentrifuge voor gevorderd mestonderzoek

Laboratoriumcentrifuge voor gevorderd mestonderzoek

Voor een aantal mestonderzoektechnieken uit de gevorderden Mestonderzoekcursus is een laboratoriumcentrifuge nodig. Het betreft de Wisconsin flotatiemethode en de gecombineerde sedimentatie-flotatiemethode. Deze methoden zijn gevoeliger en tonen eerder wormeitjes aan dan bij standaard mestonderzoek volgens de McMaster methode. Het toepassen van de methoden is interessant voor het bepalen van wormresistentie en voor wormen die weinig wormeitjes uitscheiden.

De meeste centrifuges zijn duur en zijn hierdoor alleen voor professioneel gebruik bij dierenartsenpraktijken toe te passen. Gelukkig is nu een goed betaalbare centrifuge gevonden. Deze hebben we getest voor mestonderzoek met goede resultaten. De centrifuge is geschikt voor 15-20 ml buisjes en heeft een maximale snelheid van 4000 rpm (rotaties per minuut). Deze centrifuge is te koop bij Quirumed en kost € 125. Hier is de centrifuge te bestellen.

Meer informatie en de cursusdata van de gevorderden Mestonderzoek cursus lees je hier.

Wil je op de hoogte blijven over endoparasieten en mestonderzoek, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Twitter.

centrifuge Quirumed rotor