Baanbrekend biologisch wormdodend product in Nieuw-Zeeland

Baanbrekend biologisch wormdodend product in Nieuw-Zeeland

De van nature voorkomende schimmel Duddingtonia flagrans doodt parasitaire wormlarven van koeien, schapen, geiten, paarden, varkens en dierentuindieren.

Na twintig jaar wereldwijd onderzoek is het nu te koop met merknaam BioWorma in Nieuw-Zeeland en binnenkort ook in Australië en USA. In Europa duurt het nog twee jaar voordat het product beschikbaar komt.

BioWorma bevat de schimmelsporen en wordt toegevoegd aan veevoer (paardenbrok). Het product moet dagelijks gevoerd worden. De schimmelsporen hebben een dikke celwand en blijven intact (inert) binnen het paard. De sporen gaan samen met wormeitjes in de mest mee op het weiland. Daar groeit de schimmel en komen de wormeitjes uit. Vervolgens vangt de schimmel de wormlarven en eet de larven op. Hierdoor reduceert het aantal wormlarven op het weiland aanzienlijk tot wel 84% bij paarden.

Duddingtonia met larve

Wormlarve gevangen in Duddingtonia.

Meer informatie op speciale website: Duddingtonia.com.

Bron: Horsetalk

 

Mesttest.com geeft basis- en gevorderden Mestonderzoekcursus voor alle diersoorten, veelal paarden, schapen, geiten, alpaca’s, honden en katten. Meer informatie, cursusdata en aanmelding over onze cursussen lees je hier.

FECtest.com is onze webshop waar je microscopen en pakketten voor mestonderzoek kunt kopen.

Wil je op de hoogte blijven over endoparasieten en mestonderzoek, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Twitter.